Sporty Magazine official website | Members area : Register | Sign in

Muro Sinema Filmine Protesto

Share this history on :
Öğrenci Gençlik Sendikası (GENÇSEN) üyesi bir grup öğrenci bugün vizyona giren "Muro" isimli filmi protesto etti. Taksim İstiklal Caddesi Yeşilçam Sokak'taki Sinepop sinemasında da gösterilen filme tepki gösteren grup pankart açarak, "Muro şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde slogan attı.

25 kişilik GENÇSEN üyesi "Muro" filmini ptotesto etti. Üzerlerinde, "Nalet olsun içinde olmayan insan sevgisine" yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, "Yaşasın halkların kardeşliği, Çeteler halka hesap verecek, Çete mafya dizilerine son, Muro şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde slogan attı. Sinema önünde bir süre slogan atan eylemciler daha sonra basın açıklaması yaptı.

GENÇSEN adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Arda Özdal, "Muro" filminin devrimciliği dalga konusu haline getirdiğini söyledi. Özdal, "Birkaç yıl önce başlayan ve Kurtlar Vadisi denen dizi, yayınlanmaya başladığından beri, milliyetçiliği, şövenizmi ve maço karakterleri ile derin devlet vurgusu ön plana çıkarılıyor." dedi.

Açıklamanın ardından eylemciler pankartlarını toplayarak olaysız bir şekilde dağıldı. Öte yandan, herhangi bir taşkınlığa izin vermemek için çevik kuvvet ekipleri de Yeşilçam Sokak'ta eylem boyunca hazır bekletildi.
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...