Sporty Magazine official website | Members area : Register | Sign in

Orgut Üyesi,Devrimci,Insansever Bir Proje

Share this history on :

Dizide televizyon izleyicisinin gönlünü kazandıktan sonra filmi yapılan karakterlere Kurtlar Vadisi Pusu'nun 'Muro'su da eklendi. "Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine", bugün gösterime giriyor.

Filmin başrol oyuncusu Muro, çetrefilli bir karakter. Diziyi hiç bilmeyen insanlar için, onun çatışmalardan doğan eğlenceli bir dünyası olabilir. Çünkü Muro, biat ettiği terör örgütünün metropol sorumluluğu görevini yürütüyor; bir yandan devrimci, öte yandan 'insan sevgisi dolu' gergin ve üzgün bir adam.

Yardımcısı Çeto ile ("Che-to" yazılı bir çakmak görüyoruz bir sahnede) hapisten çıkan Muro, devrimi silahla değil, çoğalarak uzun vadede yapmaya karar verir. Bunun için köye dönecek, evlenecek ve devrimi, çocuklarına anlatarak başlatacaklardır. Sonra devrim, köylerinden tüm dünyaya yayılacaktır. Köye vardıklarında, muhtar ve eski bir arkadaşları tarafından, Türkiye'de kalmak için evlenmek isteyen Rus kadınlarla para karşılığında nikahlandıklarını öğrenirler. Bir yandan kendilerine bunu yapan arkadaşlarının peşine düşen ikili, bir yandan da İstanbul'a gelip gece kulüplerinin yoğun olduğu Aksaray'da, 'evli' oldukları Rus kadınları aramaya koyulurlar. İşler sarpa sararken filmin aslında bundan başka bir aksiyon barındırmadığını, öykünün evrilmediğini söylemek mümkün.

Kurtlar Vadisi'ndeki Muro karakteri, filmde hayli değişime uğramış. Diziye dahil olduğu ilk zamanlarda acımasız, gençlere okul önünde uyuşturucu satan bir örgüt elemanıyken; bir anda insan sevgisi dolu; insana kolay kolay el kaldıramayan bir adama dönüşmüş. Fakat son tahlilde Muro karakterinin inşasında fikirsel bir dertten ziyade ticari bir kaygı olduğu seziliyor. Senaryosunu Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan'ın yazdığı filmi Zübeyr Şaşmaz yönetmiş. Muro, bütün gücü ve ruhuyla birini bulmaya kenetlenen ve ona ulaşmak için elinden geleni ardına koymayan; bunlar olurken de sürekli komik durumlarla karşılaşan komedi filmi karakterlerinin aksine, keyifli bir izlence sunmuyor. Güldüren birkaç sahnenin dışında hatırda kalır pek fazla sahnesi yok. Film, neredeyse hiçbir ilerleme kaydetmeden, başladığı yerde bitiyor. Belli ki senaristler, filmin başında, işledikleri bir suçtan ötürü hapse giren Muro ve Çeto'nun serbest kalışını, sonunda ise masum oldukları halde tutuklanışını göstererek, izleyici ve karakter arasındaki empatiyi güçlendirmeye çalışmış. Sonuçta Muro, diziden devşirdiği hayran kitlesini sinemaya çekmeyi başaracaktır. Bunun dışında bir anlam aramaya ya da yüklemeye gerek yok.

Esra Demirkıran
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...