Sporty Magazine official website | Members area : Register | Sign in

Iste Muro "Nalet Olsun Icimdeki Insan Sevgisine"Afisi


Kurtlar Vadisi Pusu’nun fenomen karakterlerinden Muro’nun maceraları 5 Aralık 2008’de sinemalarda olacak.

Kendimden Kucuk Biriyle Olmam


Rus asıllı manken Emel Eva Maya’nın Türkiye macerası, akraba ziyaretiyle başladı, podyumdan beyazperdeye uzandı. "İçindeki insan sevgisiyle" meşhur Muro’nun aralık ayında gösterime girecek filminde de rol alan manken, Tempo dergisine verdiği röportajda "Kendimden küçük biriyle aşk yaşamam" diyerek hepsinin hayallerini suya düşürdü!

Babasının mesleği gereği Macaristan’da doğdu. Sarışın, mavi gözlü, uzun boylu, güzel mi güzel bir kızdı... 16 yaşında keşfedildi, mankenlik yapmaya başladı. Jeoloji uzmanı babasının isteği üzerine Moskova Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde okudu. Şimdi 29 yaşında.

Bundan dokuz yıl önce, akrabalarını ziyaret için Türkiye’ye geldi. Burada da fark edilmesi uzun sürmedi. Hayallerini
oyunculuk süslüyordu. Mankenlik bunun için iyi bir basamak olabilirdi. Nitekim oldu da... Kısa sürede hem tanınmış bir manken oldu Türkiye’de, hem de ilk dizi teklifini aldı. "Eyvah Babaanne!" adlı diziyle podyumdan beyazcama transfer oldu. Eva Maya, Fransa’dan gelen bir yabancıyı canlandıracaktı.

DİN DEĞİŞTİRMEDİM

Soluğu Haldun Dormen’in yanında aldı. Eğitimli olmalıydı. Türkçe öğreniyor, aynı zamanda Türkiye’ye alışmaya çalışıyordu. Burayı sevdi, ’yabancı’ olmak istemedi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için başvurdu, kabul edildi. Adı da Emel Eva Maya oldu. Bu adı ona arkadaşları uygun gördü.

Türkçe’sinin yeterli olmadığı zamanlarda, sıkça yanlış anlaşıldığını söylüyor... Nitekim o dönemde "Eva Maya, Müslüman oldu" manşetleri de atılıyor. Eva Maya, bu iddiaları bir kez daha yanıtlıyor: "Sadece Türk vatandaşı oldum. Dinimi değiştirmedim. Herkes gibi Allah’a inancım var. Zaten inancı olmayan kişilerden korkarım."

Eskiden her türlü defileye çıkan Eva Maya, artık seçici olduğunu söylüyor. Tasarımcısına, model kadrosuna, konsepte dikkat ediyor. Bu, ona kendini huzurlu hissettiriyor. Mankenliği seviyor.

Şimdilerde yeni bir heyecan içinde. "Lanet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine" filminde yer alan oyuncu, "Kurtlar Vadisi" dizisi için Pana Film ile iletişim kurmuş önce: "Kurtlar Vadisi dizisine katılmak bana nasip olmadı. Bu filmde de yabancı bir oyuncuya ihtiyaç vardı. Ben de zaten akıllarındaydım ve aradılar. Senaryo üzerinde konuştuk, anlaştık ve çekimlere başladık. Buradaki karakterin adı Natali. Bir kızı var. Onunla yıllardır Türkiye’de yaşıyor. Türkçesi kötü, barda garsonluk yapan komik biri."

CEM YA DA OKAN’LA ÇALIŞMAK İSTERİM

Bu kaş göz ve bu fizikle epey can yaktığına şüphe yok. Eva Maya, son zamanlarda genç erkeklerin ilgisini çektiğini anlatıyor: "Neredeyse ergenlik çağındalar. Yanıma gelip benden hoşlandıklarını, benimle yemeğe çıkmak istediklerini söylüyorlar. Yaşlarını soruyorum, en az beş yaş büyük söylüyorlar. Komik değil mi?"

Neden peki, bunu hiç düşündü mü acaba? Düşünmüş olacak ki hemen cevabını veriyor: "Herhalde Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan ilişkisinden etkilenmeye başladılar. Ama ben bu konuda netim. Asla, asla olmaz."

"Aşk, dünyanın en güzel şeyi" diyen güzel oyuncunun kalbi bugünlerde boş. Kendini işine vermiş. Hayalinde yine bir komedide yer almak var. Bir de Cem Yılmaz ve Okan Bayülgen ile çalışmak...

İDDİALARIN AKSİNE

SİYASETLE ARAM YOK

Bir ara AKP’ye üye olacağı yönünde dedikodular çıkmıştı Eva Maya’nın. Yoksa podyum, televizyon, beyazperde derken, şimdi de siyaset arenasında mı göreceğiz onu? Bu soruyu hiç duraksamadan yanıtlıyor Eva Maya: "Cem Ceminay’ın radyo programına katıldım. Orada konu açıldı. ’Şebnem Schaeffer Demokrat Parti, Tuğba Özay Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oluyorsa, ben de AKP’ye üye olurum’ dedim. Aslında siyasetle aram yoktur. O zaman Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi güzel idare ediyordu. Ben de AKP’nin adını telaffuz ettim. Sonra yine manşetlerdeydim. Öylesine söylenmiş bir sözdü hálbuki. Ayrıca bir yere üye olacaksam, bu kesinlikle yardıma ihtiyacı olanlara uzanan bir dernek olmalı."

Muro O Cocuklari Kurtarir mi ?

Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine. Çok yakında ekrandan beyazperdeye transfer olan bir ekran figürü üstüne yapılan bir komedi filmi...



Biliyorsunuz Kurtlar Vadisi’nin teröristi Muro ve arkadaşlarının hikayesi bu. Mizah ve siyasetin yeni nesil versiyonu...



Kimileri Muro karakteri üstünden teröristlerin övüldüğünü düşünüyor bu filmde. Ben ise tam tersini savunuyorum...



Muro, bu ülkede şimdilerde polise taş fırlatan örgüt sempatizanlarının ne olamayacağının bir ibret belgesidir. Bir hayali kahramanın kendi içinde birkaç yerden kırılan ruhunun röntgenidir...



Terör gibi lanetli bir konu hakkında mizah yapmak büyük ustalık ister. Biraz da perde arkasını izlediğim kadarıyla filmde bu büyük hassasiyetin tüm inceliği vardır...



Kimse bir film izleyerek terörist filan olmaz. Ama aklı karışık olan kitlelerin yol sapmasını engelleyebilir mizah. İçinde bir şekilde doğruyu barındırır çünkü...



Mustafa Üstündağ kardeşimin büyük bir başarıyla canlandırdığı bu karakter belki, neye niçin taş attığını bile kestiremeyen çocukların köprüden önceki son çıkışı olabilir...



Dilerim Muro o öfkeli çocukların yüzüne bir çiçek gibi koyar gülümsemeyi. Ve belki o zaman vazgeçerler kendi geleceklerini taşlamaktan, kundaklamaktan, yakmaktan!

Ben Muro Gibi Degilim


Kanal D'de ekrana gelen Beyazıt Öztürk'ün sunduğu 'Beyaz Show' programına konuk olan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin Muro'su Mustafa Üstündağ, karakteri ile arasında büyük bir fark olduğunu ifade etti.

Bir izleyicinin Muro'daki gibi devrimci bir ruha sahip olup olmadığı sorusu üzerine, "Birazdan devrim yapıp programı ele geçireceğim" diyerek espri yapan Üstündağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oynadıklarımız hepsi rol, onlar orada kalıyorlar. Onlarla pek fazla haşır neşir olmuyoruz. Oynuyoruz, bırakıyoruz. Ben öyle bir adam değilim."

Beyaz da dizideki rolü iyi canlandırmanın önemli olduğuna değindi.

Muro ilk Avrupada Yayinlanacak !


Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde devrimci jargonu ve yardımcısı Çeto'yla girdiği tartışmalarla tanınan, "Nalet olsun içimdeki insan sevgisine" repliğiyle dikkat çeken Muro'nun maceralarının anlatıldığı film, 4 Aralık'ta bazı Avrupa ülkelerinde gösterime girecek.
Almanya'daki "Kinostar Theater" ve "More Film" şirketleri tarafından yapılan açıklamada, filmin Türkiye'yle birlikte 4 Aralık'ta Almanya, Avusturya, İsviçre ve diğer bazı komşu ülkelerde gösterilmeye başlanacağı bildirildi.

"Muro - Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine" filminin Avrupa'da aylardır heyecanla beklendiği kaydedildi.

Türk filmlerinin Avrupa'da genel olarak büyük bir beğeniyle izlendiği ve Almanya'da yaklaşık 400 bin izleyiciye ulaşabildiği ifade edildi.

"Nalet Olsun icimdeki insan Sevgisi" Kahkahaya Bogucak

5 Aralık'ta Gösterime Girecek "Muro:Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine" nin Ekibi Çekimlerde Gülme Krizine Girmiş!Filmde Muro'yu Canlandıran Mustafa Üstündağ,Yaptığı Esprilerle Ekibi Gülmekten Kırıp Geçirmiş.

"İçindeki İnsan Sevgisiyle Seti Kahkahalara Boğuyor..."

"Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisi"ne adlı sinema filminin çekimleri sürüyor. 'Kurtlar Vadisi Pusu' adlı dizide, devrimci jargonu ve yardımcısı Çeto ile girdiği tartışmalarla tanınan Muro karakterinin komik maceralarını anlatan filmin başrolünde; Mustafa Üstündağ var. Zübeyr Şaşmaz'ın yönettiği filmde Şefik Onatoğlu ve Mazhar Alanson gibi isimler de rol alıyor. 5 Aralık'ta vizyona girecek olan filmin çekimleri de, en az senaryosu kadar eğlenceli geçiyor. Muro'yu canlandıran Mustafa Üstündağ; neşeli tavırlarıyla hem set ekibini, hem de çekimlerin yapıldığı yerlerde karşılaştığı hayranlarını kahkahalara boğuyor.

Muro mu ? Cem Yilmaz mi ?

CEM Yılmaz’ın merakla beklenen yeni kahkaha bombası "AROG" ve "Kurtlar Vadisi" dizisinde "Muro" karakterinin yakaladığı ilgiyi sinemada da değerlendirmek isteyen Mustafa Üstündağ’ın başrolde oynadığı "Muro – Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine", kahkaha ve seyirci garantili projeler olarak şimdiden gündemi meşgul ediyor.
"Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde devrimci jargonu ve yardımcısı Çeto’yla girdiği tartışmalarla tanınan ve "Nalet olsun içimdeki insan sevgisine" repliğini dilimize pelesenk eden Muro’nun maceralarını anlatan "Muro – Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine" filminin yönetmenliğini Zübeyr Şaşmaz üstleniyor.
2004 yılında vizyona giren ve izleyici rekorları kıran "G.O.R.A."nın devamı niteliğindeki "AROG"da ise, "G.O.R.A."da tanıştığımız Arif karakterinin Taş Devri’ndeki maceralarını izleyeceğiz. Senaryosunu Cem Yılmaz’ın yazdığı, Ali Taner Baltacı ve Cem Yılmaz’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Yılmaz’ın yanı sıra, Ozan Güven, Özkan Uğur, Nil Karaibrahimgil, Zafer Algöz, Özge Özberk ve Hasan Kaçan gibi ünlü isimler de yer alıyor.
5 Aralık’ta gösterime girecek her iki filmin de gişede iş yapacağına kesin gözüyle bakılıyor.