Sporty Magazine official website | Members area : Register | Sign in

Muro Filmi Alterneatif Afis

İlk Afişe Nazaran Bu Afiş Daha Güzel Gözüküyor.Ne Dersiniz ?

Muro Rekora Gidiyor

MURO 1 MİLYONU AŞTI

5 Aralık Cuma günü 235 kopya ile 350 salonda gösterime giren “Muro – Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine” filmi ilk 6 gününde 1 milyon izleyici sayısını aştı.
İlk 3 günde 390.573 izlenen “Muro – Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine” filminin seyirci sayısı katlanarak artıyor. İkinci 3 günde yaklaşık 620bin izleyiciye ulaşan “Muro – Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine” filmi, 1. haftasını tamamlamadan 1 milyonu aşkın sinemaseverle buluşmuş oldu.

Bayram tatili nedeniyle sinema salonlarından net ve sağlıklı bilet sayısının alınamadığını da kamuoyuyla paylaşma gereği duyuyoruz. Filmin izlenme sayısıyla ilgili en sağlıklı veriler pazartesi günü basın ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Resmi Site

AROG Muroyu Solladi

Cem Yılmaz’ın halıcı Arif’in macerasını anlattığı, merakla beklenen filmi A.R.O.G’la aynı gün seyirciyle buluşan Muro - Nanet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisi’ne filmi, ilk üç gününde 390 bin 592 kişi tarafından izlendi.

Pana Film’in yapımcılığını üstlendiği, Mustafa Üstündağ’ın ise başrolünü oynadığı Muro, böylece ilk üç gününde 816 bin 304 kişilik seyirci rakamına ulaşan A.R.O.G’un çok gerisinde kaldı.
Muro, 2008 yılı içinde ilk üç gününde en çok izlenen film listesinde ise A.R.O.G ve 791 bin 536 kişi tarafından izlenen Recep İvedik’ten sonra üçüncü sırada yer aldı.

Milliyet

Muro ilgiden memnun



Oyuncu Mustafa Üstündağ, baş rolde oynadığı ''Muro-Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine'' filmine gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Kurtlar Vadisi dizisinin ''devrimci jargonu'' ve ''nalet olsun içimdeki insan sevgisine'' repliğiyle tanınan ''Muro'' karakterini canlandıran Üstündağ, bayram tatili için geldiği Bursa'da, Atatürk Caddesi'ndeki Bursa Kent Müzesi'ni gezdi.

Çıkışta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Üstündağ, yaptığı açıklamada, ''Muro-Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine'' filminin 5 Aralıkta gösterime girdiğini, 5 günlük sürede izleyicilerden olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, ''Maşallah, Allah nazardan saklasın iyi gidiyor. Filme olan ilgiden son derece memnunuz'' dedi.

Vatandaşlar, diziden esinlenerek ''başkanım'' diye seslendikleri Üstündağ ile bol bol hatıra fotoğraf çektirdi.

AA

Muro Sessiz

A.R.O.G'tan rekor açılış



Cem Yılmaz'ın cuma günü vizyona giren yeni filmi "A.R.O.G", ilk üç günde 816 bin 304 seyirciye ulaştı.

Bu izleyici sayısıyla "Kurtlar Vadisi Irak"ın gerisinde kalan ancak tüm zamanların en çok izelenen Türk filmi "Recep İvedik"in önünde yer alan "A.R.O.G", ikinci sıraya yerleşti. "A.R.O.G", pazartesi günüyle birlikte 1 milyon 106 bin 863 kişi tarafından izlendi.

"MURO" SESSİZ
Öte yandan "A.R.O.G"la birlikte aynı gün vizyona giren "Muro" filminin izleyici sayısı ise açıklanmıyor. Bayram ertesi kaç kişinin izlediğini açıklayacaklarını söyleyen Pana Film yetkilileri, tatil nedeniyle kesin rakamlara ulaşamadıklarını bu yüzden açıklama yapmayacaklarını belirtti. "Muro" filminin kaç kişi tarafından izlendiğinin açıklanmaması, beklenen gişe başarısını elde edememekten kaynaklandığı şeklinde yorumlanıyor.

İLK ÜÇ GÜN REKORLARI
1- Kurtlar Vadisi Irak: 1 milyon 99 bin
2- A.R.O.G: 816 bin 304
3- Recep İvedik: 791 bin 514
4- G.O.R.A: 716 bin 965
5- Asmalı Konak: 663 bin 965
6- Temel İçgüdü 2 610 bin 171
7- Organize İşler: 583 bin 720
8- Vizontele Tuuba 504 bin 219
9- Matrix Reloaded 455 bin 190
10- Hababam Sınıfı Üç Buçuk: 450 bin

Hürriyet

Muro Barda Fena Dagitti


MURO: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine filmini büyük bir merakla bekliyordum. Recep İvedik'ten sonra bir televizyon karakteri daha sinema perdesine taşınıyordu ve gişede İvedik'in performansını gösterip, gösteremeyeceği merak ediliyordu. Hemen söylemeliyim ki, "sevimli" bir film olmuş. Bir buçuk saat boyunca hem dünyanın hayhuyundan kurtuluyor ama aynı zamanda çevrenizde olup bitenlerle ilgili "mesaj" yüklenip, sinemadan çıkıyorsunuz. Filmden Kurtlar Vadisi: Pusu izleyicileri keyif alabilir. Ama genel sinema izleyicisi için aynı iyimser tahminde bulunamayacağım. Film adeta Muro repliklerinden bir "antoloji" havası taşıyor. 3-5 sahnede yüksek sesle güldüğümü hatırlıyorum. Özellikle de Çeto'nun Rus kızlarla fingirdeşirken Calvin Klein marka don giymesine Muro'nun tepkisi çok komikti: "Ulan Çeto, burjuvayı hiç olmazsa çataldan uzak tut!.." Bir de Muro'nun yanlışlıkla Ecstasy hapı aldıktan sonra türkü barda dağıttığı bir bölüm var ki, müthiş... Ama film, pek çok yerli yapımın makus talihine saplanıp kalıvermiş. Finali olmamış... Belli ki senaristler filmin ikincisini çekmek için bir açık kapı bırakmak istemişler. Ama bu kaygı, finali havada bırakmış. İnsan öykünün sonunda çok daha çarpıcı bir kapanış bekliyor. Mustafa Üstündağ'ın oyunculuğuna zaten söz yok. Ama ben Yıldırım karakterini canlandıran genç oyuncu Eray Türk için "filmin yıldızı" diyorum.


Sabah / Yüksel Aytuğ

Kurtlar Vadisindeki Yildirim Beni Cok Begeniyor

10 yıldır Türkiye'de yaşayan ve Türk vatandaşı olan Macar asıllı manken oyuncu Eva Maya, rol aldığı Muro filmiyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Maya, "Komedi filmi ama Rus kadınların yaşadığı gerçek olduğu için içim kan ağladı, gülemedim" dedi...

Muro-Lanet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine' adlı filmdeki rolünüz nedir? Natalie rolündeyim. Türkiye'de çalışan yabancı uyruklu bir kadınım. Barmenlik ve garsonluk yapıyorum ve kazandığım parayla ülkemdeki aileme bakıyorum. Eray Türk, yani 'Kurtlar Vadisi'ndeki Yıldırım, beni çok beğeniyor. Muro ise izin vermiyor.

AHLAKSIZ TEKLİFLER ALDIM

Siz bir bakıma bu filmde kendinizi oynadınız yani! Ben şanslıyım, doğru yoldaydım. Ama neler neler yaşadım bir de bana sorun. Ahlaksız teklifler çok aldım. Adım karaya çalındı. Türkçem eksikti, kendimi anlatamadım.Muro filmini izleyince ne hissettiniz? Bu film aslında çok ciddi bir mesaj veriyor. Filmi izlerken içim yandı. Muro, satılmak istenen Rus kızlara sahip çıkıyor. Duygulandım. Ama filmi hiç komik bulmadım. Muro, Çeto ve Yıldırım'a gülmedim, gülemedim. Herkes kahkahalarla gülerken ben ağladım.

GERÇEK BİR DRAM

Sebep? Kendi başımdan geçen anlattığım olaylar aklıma geldi. Arkadaşlarım gözümün önünden geçti. Hakiki bir dramdı benim için. O kızları hatırlayıp, kaderlerine kan ağladım.Bütün suç hep erkeklerde mi? Rus, Bulgar, Romen, Ukraynalı; nereli olursa olsun bütün bu yabancı kızlar Türkiye'de çok zorluklar yaşıyor. Küçücük kızlar onlar, 17, 18 yaşındalar kötü yola düşürülüyorlar. Film sahnesi değil bu anlattıklarım. Gerçek. Hepsi kandırılıyorlar.

ARKADAŞIM FUHUŞA ZORLANDI

Benim Rus bir kız arkadaşım var. Kız burada fotomodellik yapıyordu. Bana bir gün gözyaşlarıyla inanılmaz bir hikaye anlattı.

KİLO ALINCA KURTULDU

Kız, Rusya'da konservatuvarı bitirmiş. Çok başarılı bir dansçı. Kızı, orada tanıştığı bir Türk "Seni ünlü bir dansçı yapacağız" diye kandırıyor. Kızı konsamatris olarak İstanbul'daki bir pavyona satıyor. Fuhuş yapmaya zorluyor. İstediklerini yapmadığı taktirde kızın yüzüne kezzap atacağını söylüyor, ölüm tehditleri yağdırıyor.

O kız para karşılığı erkeklerle yatmak zorunda kalıyor. Rusya'ya kaçamıyor. Çözüm olarak 52 kilodan, 82 kiloya çıkıyor. Adamlar �İşimize yaramazsın� deyip kızı kovuyorlar. O şekilde kurtuluyor. Sonra diyete giriyor, eski haline dönüyor. Şimdi Türkiye'de bir ajansa bağlı çalışıyor. Adını söylemem, zor duruma düşer.

Pitbull gibi saldırdım

Türkler, yabancı uyruklu kadınları fahişe zannediyor. Halbuki onlar tuzağa düşürülüyor. Bana da çirkin teklifler geldi. Erkekleri laflarımla dövdüm. Agresifim. Beni kolay kadın zannedip, birlikte olmak isteyen erkeklerle kavga ettim. Ağır konuştum. Niyetleri bozuk olan erkeklere gözünü kan bürümüş pitbull gibi saldırdım. Hâlâ da öyleyim.

Şebnem ÖZUZCAN / İSTANBUL

Muroyu Hem Sagcilar Hemde Solcular Sevdi

"Muro" filmi vizyona girdi. Bir grup solcu genç filmi protesto etti. Devrimcilerle dalga geçildiği gerekçesiyle. Bahadır Özdener filmi hem solcuların hem de sağcıların sevdiğini söyledi. Ben filmi izlemedim. Ama dizi içindeki Muro karakteri hoşuma gitti. Şimdi bir noktaya geliyorum. Mesela "milliyetçi" bir karakterin mizahını yapmak. Mizah dergilerinde çokça yapılıyor, yapıldı da. "Komando" karakterler vardı bir zamanlar. Mesela böyle bir karakteri koy. Sinema adamın başına yıkılır. Yalan mı?
Bu gençler efendice protesto etmişler. Bu da onların hakkı.

Sina Koloğlu / Milliyet