Sporty Magazine official website | Members area : Register | Sign in

Muroya Saldirmayin


MURO'YA saldırmayın

Her sahnesi olay yaratan filmle ilgili tartışmalar biteceğe benzemiyor.. Muro'yu Türkiye çok sevdi ama birileri pek sevmedi.
Kanal1 ekranlarında Özlem Gürses'in sunduğu '1 Bakış' Programı'nın konuğu Muro karakteri ile izlenme rekorları kıran Mustafa Üstündağ oldu.

Kurtlar Vadisi' dizisinde ortaya çıkan ve en son 'Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine' isimli bir sinema filmi haline gelen Muro karakterini oynayan Mustafa Üstündağ, Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı.

'Bir Bakış' programının konuğu Üstündağ, son dönemde Muro'nun 'devrimci'lerle dalga geçtiği yolundaki eleştiri ve protestolara cevap verdi. Geçtiğimiz günlerde, Öğrenci Gençlik Sendikası (GENÇSEN) üyesi bir grup, “Muro Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine” filmini, yurtsever ve devrimcileri aşağıladığı gerekçesiyle protesto etmişti. Muro, bu protestoları demokratik bir ülkede normal karşıladığını söylerken, toplumun duyarlı olması gereken başka konularda aynı hassasiyeti göstermediğine dikkat çekti.

Mustafa Üstündağ; 'Yunanistan'ı görüyoruz işte, kapı komşumuz. Bir kişi öldürüldü diye bütün Yunan halkı ortaya döküldü. Bu kitle burada yok ama herhangi bir filmi hemen çıkıp 25-30 kişi, pankartlarla... Yani bu olur. Bu olmalı da. Ama sadece bununla kalmamalı.'

Gürses, bu sözler üzerine Üstündağ'a, 80 sonrası halkın farklı bir noktaya geldiğini ve tepkilerini dile getirebilecekleri alan olarak sadece 'popüler' alanın kalmış olabileceğini söyledi.

Üstündağ ise, 'Bir popüler alan varsa o zaman popülariteyi de düzgün kullanıp birşeylere zarar vermeden, evet çık kendi söyleyeceğini söyle. Bizde çok büyük bir alışkanlık var. Birşeye saldırarak hep kendi derdimizi anlatıyoruz. Birşeye zarar vererek birşeyi yok sayarak... Ama mademki Muro'nun bir popülerliği var, bunu paylaşarak sen derdini anlatabilirsin. Ona saldırmana gerek yok bence,' dedi.

Üstündağ sokaktan gelen her türlü eleştiriyi değerlendirdiğini de söyledi ve 'Memleketin hali böyle olmasaydı Kurtlar Vadisi olmazdı. Pana Film getirmedi memleketi bu hale,' şeklinde konuştu.

HERKES MURO'YA HAYRAN MURO KİME HAYRAN?

Üstündağ, Gürses'in 'popülerlikten ötürü dışarı çıkmak artık zor mu?' sorusuna:
'Değil ben öğrenciliğimden beri 97 yılından beri Kadıköy'deyim. Zaten aynı çevre olduğu için sıkıntı olmuyor. Kadıköy'ün dışında oluyor tabi. Çünkü insanlar sürekli görmüyorlar. Televizyonda gördükleri için... Ama bana da oldu ben havaalanında Trabzonsporlu bir futbolcu gördüm. Kahveyi bıraktım koştum gittim. 'Abi dedim resim çektirebilir miyiz?' Bu insanların hoşuna gidiyor, hatıra olarak saklıyorlar. Güzel birşey.'