Sporty Magazine official website | Members area : Register | Sign in

Fiko ile Muro'nun Ortak Yanlari Var



Adanalı'nın oyuncularından Umut Oğuz, kısa sürede dizinin önemli karakterleri arasına girdi. Oğuz, dizide korsan DVD satıcısını canlandırıyor.

Adanalı Organize Suçlar Şubesi başkomiserlerinden Yavuz ile İstanbul'un en büyük suç çetesinin lideri olan Maraz Ali'nin maceralarından kurulu bir polis dizisi olan Adanalı'da önce bir DVD kaçakçısı sonrasında ise tarihi eser kaçakçısı olarak karşımıza çıkan Fikret (Umut Oğuz) kısa sürede dizinin takip edilen karakterlerinden biri oldu. Esprileri ile Muro'yu akıllara getiren Fiko'nun, Kurtlar Vadisi'nin yayınlanmadığı şu günlerde Muro'yu unutturacak kadar 'sevimli' olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil.

FİKO İLE MURO'NUN ORTAK YANLARI VAR

Umut Oğuz tıpkı Muro gibi diziye geçici olarak dahil oldu ancak izleyicinin talebiyle dizinin karakterlerinden biri haline geldi. Oğuz bu durumu, “Halk bir karakteri alıp bir yerlere getirdiği zaman unutmuyor. Ben bu durumu buna bağlıyorum. Ancak Muro ile Fiko'nun benzer yanları çok değil. Ortak yanları ikisinin de bir dizide oyuncuklarıyla büyümesi” şeklinde değerlendiriyor. Canlandırdığı karakterden dolayı farklı tepkiler aldığını söyleyen Oğuz kimi zaman korsan DVD satanların önünden yüzünü saklayarak geçtiğini söylüyor.

NEREYE KOŞTUĞUMU BEN DE BİLMİYORUM

Dizi takipçilerinde Fikret'in kaçakçılık maceralarının polise yakalanması ile sona erebilme ihtimali akıllara Fiko'nun polis muhbiri olup teşkilata yardım ederek çalışabileceğini getirirken, oyuncu “İlk başta fikir bu yöndeydi ancak şu an Fiko'nun nereye koştuğunu ben de bilmiyorum” diyor. Öte yandan Türk televizyonlarında dizilerin kısa zamanda yayından kaldırılmasını da eleştiren Oğuz, “Üç bölüm sonra bir dizinin yayınlanmamasının yanlışlığına değinerek seyirci 8-10 bölüm izlemeden bir diziyi anlayamayabilir bu tür uygulamalara bir düzen getirilmeli. Sektör bu tür durumlarlardan olumsuz etkileniyor” şeklinde konuşuyor.

Hürriyet / Nurşen Şentürk