Sporty Magazine official website | Members area : Register | Sign in

Kiyaslanmam Muro'ya Ayip Bana Degil



atv'de yayınlanan 'Adanalı'da Fiko karakterini canlandıran Umut Oğuz, Muro'yla kıyaslanmaktan rahatsız: Kader olarak benziyor olabiliriz ama iki farklı karakteri birbiriyle kıyaslamak haksızlık olur..

'Adanalı' dizisinde canlandırdığı Fiko karakteriyle izleyiciyi kahkahaya boğan Umut Oğuz, dizideki performansıyla kısa zamanda herkesin beğenisini kazandı. Hatta o kadar sevildi ki, bölüm oyuncusu olarak girdiği dizinin daimi kadrosuna dahil olmayı başardı.

* Oyunculuk nasıl başladı?
99 yılında Fethiye'de bir tatil köyünde animasyon yaparken Ahmet Gülhan'la tanıştım. Çok önem verdiğim bir ustadır. Beni sahnede izlediğini ve beğendiğini söyledi. Ben o esnada ayaklarıma baktım, titriyordum. Hayatımın en önemli virajını yaşamakta olduğumu, o an anlayamazdım. Tanıştıktan birkaç ay sonra İstanbul'a geldim. Kandemir Konduk'un yazdığı 'Medya Medya Nereye' isimli oyunda oynadım. Her zaman tiyatro oyuncusu olmak için çabaladım, çok zor günler yaşadım. İzmir'ime tercih ettiğim, elimde bir bavulla geldiğim İstanbul'da dokuzuncu yılım bitti.

* 'Adanalı'dan önce birçok dizide oynadınız. İnsanlar sizi sima olarak tanıyordu ama isim olarak bilmiyordu...
Bilmiyorlardı, doğru. Artık sokakta insanlar 'Fiko Bey' dediklerine göre, tespitiniz nispeten doğrudur. Ayrıca 'Yalancı Romantik' isimli sitcom'da da oynamaya başladım. Son bir buçuk yıldır hayatımın en güzel dönemini yaşıyorum. Ektiğim bütün fideler filizlendi. Artık sokakta sorumluluk bilinciyle yürüyorum.

* Nasıl bir bilinç bu?
Çocuklar bizi örnek alıyorlar. Fotoğraf çekilirken dizimin üstüne çöküyor, onlarla aynı boya geliyorum. Bunlar önemli ayrıntılar. Bir oyuncu; psikoloji, sosyoloji, pedagoji ve insan ilişkilerini çok iyi bilmek zorunda. Çünkü insanlar seni örnek alıyor. Bunları elimde tutuyorum.

KAHRAMAN OLABİLİRİM
* Peki 'Yeni Muro' yakıştırmalarına ne diyorsunuz?
Kader olarak benzetmişler... Mustafa Üstündağ'a helal olsun, bir şekilde, kendi donattıklarıyla bir tip yakalayıp halkın nabzını yakalamayı başarmış. Ben televizyon izleyen bir adam değilim. 'Kurtlar Vadisi'ni hiç izlemedim mesela. Muro lafını o kadar duydum ki, bir defa denk geldiğimde baktım. O da bölüm oyuncusu olarak girmiş, sonrasında ses getirmiş ve devam etmiş. Kader olarak benzetilmek rahatsız etmedi.

* Sadece kader olarak benzetilmiyorsunuz ama...
Kıyaslamaya katılmam. Çünkü her oyuncu ayrı yeteneğe, ayrı fiziki özelliklere sahip. Aynı rolü iki adam oynarsa kıyaslama olur. Burada iki farklı karakter var. İnternette kimi Muro daha iyi diyor, kimi Fiko... Böyle bir kıyaslama doğru değil. O, dizide bayağıdır oynuyor. Oyunculukta onuncu yılıma gelmiş olsam da, ben 'Adanalı'da henüz dört-beş bölümdür oynuyorum. Kıyaslamak o arkadaşa ayıp, bana değil.

* Siz gay rolünü de rahatlıkla oynuyorsunuz...
Oyunculuğa ilk başladığımda biraz zorlanıyordum. Şemsi İnkaya bana 'O insanlar öyle olduğuna inanmışsa, sen rolü iyi oynamışsındır" demişti. Zaten oynadığım rollerden çok farklı bir insanım. Benim bir gardırobum var. Her defasında oradan bir tipi çıkarıp üstüme giyiyorum. O gardıropta birçok kıyafet daha var. Bunun içersinde kadın da var, gay de var...

* Bu gardıroptaki kıyafetlerden en çok giymek istediğiniz hangisi!
Ben aksiyonu çok seviyorum. Bir dönem tekvando yaptım, ata binerim. Vücut dilimi kullanmayı da çok severim. Aksiyon dolu bir rol olmasını çok isterim. Yani eve gittiğimde beni ceset gibi uyutacak bir işi tercih ederim. Bir halk kahramanı olacak potansiyelim var. Bir fakir kahraman, Keloğlan, Şarlo, İnek Şaban, Turist Ömer gibi... Bugün halkın bir kahramanı yok. İçimde kalan önemli bir mevzudur bu.


Sabah / Günaydın / Mustafa Kızıl