Sporty Magazine official website | Members area : Register | Sign in

Vadi O Kadar Neseli ki



Ne yalan söyleyeyim, filmin sonuna kadar Necati Şaşmaz’ın birkaç saniye görüneceği sürpriz bir sahne bekledim. Olmayacağını bile bile… Elbette Muro ve adamlarının macerasına Polat Alemdar’ı dahil etmek anlamsız olurdu ama ben de bir dolu Polat hayranı gibi masumca bekledim, belki yapımcılar bir iyilik yaparlar da yüzümüzü güldürürler diye. Yine tüm hayranlarla beraber bir başka Polat Alemdar macerası beklemek zorundayız anlaşılan, eh o zamana kadar da Muro, Çeto ve Yıldırım’la vakit geçirelim. Onlar da ekipten artık.

SİLAHSIZ ÜÇ SİLAHŞORLAR

‘Muro; Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine’ geçen hafta aynı gün içinde gördüğüm iki Türk filminden biriydi. Şöyle bir endişe taşıdığımı itiraf etmeliyim. Bir ‘Kurtlar Vadisi’ hayranı olarak Muro ve adamlarını acaba dizideki üç-beş sahne ile seviyor ve o konsept içinde mi kabul ediyordum? Sıkılırım endişesi ve Muro’nun bitmek bilmeyen diyaloglarından daralırım ve üstelik Polat’ımı görmeyeceksem ne işim var düşünceleri ile gittim filme. Ve hiç sıkılmadım, hatta dizide ‘eh işte’ kıvamında sevdiğim Muro’yu ‘bir hayli’; ‘bir hayli’ kıvamında sevdiğim Çetin’i ‘oldukça fazla’ ve ‘oldukça fazla’ kıvamda sevdiğim Yıldırımcığımı ‘yerim ben onu’ noktasına getirdi film. Eh filmlerin böyle bir büyüsü oluyor elbette, sevdiğiniz bir oyuncuyu birdenbire sevmeyebiliyor veya sevmediğiniz birine delice hayran olabiliyorsunuz.

Sinema işini kendi adları kadar iyi bilen Pana Film ekibi için Muro’nun hikayesini beyazperdeye taşımak kaçınılmazdı elbette. Milyonlarca defa izlenen Muro diyalogları, çok daha çeşitlenip-renklendirilmiş ve bir de aşk-meşk katılmış haliyle seyirciye büyük keyif verecek formüllerle süslenerek beğeniye sunulmuş nihayet. Belki sadece kadınsı bir içgüdü ile son derece ‘itici’ bulduğum ‘malum ülkelerin’ kadınlarına bakışımı değiştirdiğini söylemeliyim ‘Muro’nun. “Canim, sen çok kaba, ben seni istemiyor” cümlesi kopardı beni ve Türk kadınları için son derece yol gösterici bulduğumu da itiraf etmeliyim. Son zamanların en keyifli ve akıllı metinlerle süslü komedisi, kaçırmayın. Filmde silah sahnesi de yok sayılır ayrıca, detay vermeyeyim ama gerçekten yok sayılır. Tamam, silah iki kez patlıyor ama… Ama işte!

Not: ‘Muro’ eleştirisi yapayım biraz da… Son zamanlarda adım ‘sevgi böceği’ne çıktı. Her şeyden keyif almak da suç memlekette! Film seyredip suratı asıp “hımm hiç olmamış ama falanca film harika, çünkü iki saat boyunca ağladık” demek moda. Peki, ben gülmeyi seviyor, zekice güldürmeyi becerebilenleri takdir ediyor ve bundan zevk alıyorsam ne olacak? Muro’yu illa eleştireceksem, çok fazla fragman döndürdükleri için eleştirebilirim ama o da yapımcıların tercihidir. Yine de filmde sürprizler var, Muro’nun aşk hikayesi daha başlamadı bile, henüz seyircinin ağzına bir parça bal çaldılar. Ama o balın halis muhlis doğal bal olduğunu hatırlatmak isterim…



Dizide sürekli olacağımız bile belli değildi

Muro’ Mustafa Üstündağ; ‘Çeto’ Şefik Onatoğlu ve ‘Yıldırım’ Eray Türk, ‘Vadi’ süresince o kadar başarılı oldular ve rolleri o kadar sevildi ki, bir film yapmak kaçınılmaz olmuştu. Halkın gülmeyen yüzünü beyazperdeden güldüren bu sevimli üç kahraman ile filmlerini ve son günlerde yaşadıkları farklı heyecanları konuştuk.

# Muro’nun ve adamlarının zaaflarını bu kadar ortaya koymak onları acaba riske attı mı?

Mustafa Üstündağ: Hiç böyle bir korkumuz, endişemiz olmadı. Aksine zaafları olduğu için bu kadar sevilip benimsenmişlerdi zaten. Filmde insani unsurları iyice ortaya çıkıyor.

# Filmde oynayacağınızı öğrenince neler hissettiniz, diziye ilk adım attığınız günden film başrolüne bir öngörünüz olmuş muydu?

M.Ü.: Çok heyecanlandık filme başlarken elbette. Diziye başlarken devamlı olacağı garantisi yoktu zaten. Bir de öyle bir başlangıçtan filme gelmek gerçekten de tarifsiz bir macera bizler için.

Şefik Onatoğlu: Evet Başkan’ım haklısın.

# Şimdi “evet Başkan’ım” diyorsun ama filmde bir hayli itirazların var Başkan’a, ne oldu Çeto’ya filmde?

Ş.O.: Kadınlar yüzünden galiba, aşk aklını aldı başından biraz.

Eray Türk: Biraz mı?

# Eray, sana yazık olmuş ama, senin sevgilin yok filmde, hem rolün de az geldi bana?

Ş.O.: Az değil, onun olmadığı sahnelerde biz hep ondan bahsettik.

# Şefik, sen arkadaşını neden savunur gibi konuştun, bakalım o ne diyecek; söyle Eray, rolünden memnun musun?

E.T.: Çok memnunum rolümden, bizim ortamımız harikaydı ama filme tişörtlerle başlamıştık. Film biterken donuyorduk ve ben hep şortlaydım. Sevgilim olmaması çok üzücü ama…

Ş.O.: Ona elimizden gelen yardımı yapacağız.

# Filmin finali bir devam filmini müjdeledi, neler olacak peki?

M.Ü.: Sizinle birkaç ay evvel ilk röportajı yaparken bu filmin konusunu daha yeni öğrenmiştik ve senaryoyu bile okumamıştık. İnanın devam filmi olacak mı olmayacak mı, onu yapımcılarımız takdir edecekler.

# Gişeye göre olacak yani; filmde kendinizi beğendiniz mi, eleştirdiğiniz yerler var mı oyunculuğunuzda?

M.Ü.: Daha öyle kendimi seyredemedim, iki kez seyrettim ama hayal gibiydi. Oturup ciddi seyretmem lazım.

Ş.O.: Ne yaptık, nerelerde güldük, başımıza neler geldi, hep onlara dikkat ettik. Kendimize bakamadık.

Ben hep Polat Alemdar’ı bekledim!

M.Ü.: Ben de…

ALT METİNLERE DİKKAT!

# Peki, dizide Polat’ın adamı olmanıza az kaldı gibi görünüyor, ne âlemdesiniz en heyecanlı yerinde kaldı?

M.Ü.: Dizide ne olacağını ağabeyler bilir, artık ne yazıldıysa o olur. Biz de isteriz elbette Polat’la çalışmak.

# Muro’yu canlandırırken kimlerden esinlendiniz?

M.Ü.: Sadece bir kişi değil birkaç kişi var Muro’da. Sevdiğimiz, kızdığımız ama nefret edemediğimiz akrabalarımız-arkadaşlarımız vardır. Benim de etrafımda öyle akrabalar vardı, onların karışımıdır Muro.

# Muro’ya kızamama nedenimiz bir de söyleminin sağlam olması...

M.Ü.: Haklısınız, o kadar sağlam yazılmış ki, komik de olsa söyledikleri sonuna kadar doğru ve söylediklerine inanıyor. Zaten filmde alt metinleri takip edenler görecekler ki güldüğümüz şeyler aslında kendi başımıza gelenler. Öyle cümleler var ki, kendimize güldüğümüzü sonradan fark edeceğiz.

Muroda Bir Insan



'Kurtlar Vadisi Pusu'nun beyazperdeye geçiş yapan 'Muro' adlı karakterine hayat veren Mustafa Üstündağ, herkesin içinde bir Muro olduğunu söyledi. Yeni Aktüel dergisine konuşan Üstündağ, kendisini 'devrimcilerle dalga geçiyor' diye eleştirenlere ise şu sözlerle seslendi: "Dalga geçilecek bir durum yok. Muro 'terörist robottur' algısını, 'terörist de insandır' algısına çeviren bir iş. Muro bölücü bir adam ama 'nalet olsun içimdeki insan sevgisine' de diyor. Orada korkunç bir terörist yok, bir insan var. Yani; Muro'nun hayatta bir karşılığı var..."

Muro Ve Ekibi Atv Avrupada

Uğur Işılak`ın Yıldırım gibi programında bu hafta "KURTLAR VADISI PUSU " dizisinden tanıdığımız
Mustafa Üstündağ (Muro ) Şefik Onatoğlu ( Çeto ) ve Eray Türk (Yıldırım) katılacak.

19 Aralık Cuma günü ATV Avrupa ekranlarında Türkiye saati ile 22:30`da izleyebilirsiniz.

Recep Ivedik Faydali Bir Film Oldu

Kurtlar Vadisi'nin Muro'su Mustafa Üstündağ, Recep İvedik filminin kendileri için faydalı bir film olduğunu söyledi.

Kanal D'de yayınlanan 'Cinemania' programına 'Muro-Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine' filminin oyuncuları Mustafa Üstündağ, Eray Türk ve Şefik Onatoğlu konuk oldu.

Mustafa Üstündağ, Recep İvedik'in gişede elde ettiği başarının olumlu yönlerinin olduğunu vurgulayarak, "Recep İvedik'in büyük gişe başarısı getirmesi bizler için de iyi oldu. Demek ki böyle filmler yapılabilinir ve sektör bu işten para kazanabilir. Nereden baksanız biz filmde 80 kişi çalıştık, dizide zaten o kadar kişi çalışıyor. Olabilir, iyi de olmuştur" diye konuştu.

Televizyon Gazetesi

Tek Biletle Ne Izlersiniz

Üç komedi filminin gişe yarışı, ister istemez medyaya da konu oluyor. A.R.O.G., Muro ve Osmanlı Cumhuriyeti arasındaki rekabet her gün sayısal olarak gazete haberlerine ve televizyonların haber bültenlerine yansıyor. Neredeyse yakında ana haber bülteninden sonra "Hava Durumu" gibi "Gişe Durumu" yayınlanacak. Peki cebinizde sadece bir filme gidecek kadar paranız olsaydı ve önünüzde üç seçenek bulunsaydı, hangisini tercih ederdiniz? Ben üç filmi de izledim. Bu nedenle yanıtım kesin gibi. En çok Muro'da güldüm. En çok A.R.O.G. için verilen emeğe saygı duydum. En çok Osmanlı Cumhuriyeti beni düşündürdü. Bir filmden öncelikli beklentiniz neyse, siz ona göre karar verin. Bu arada en çok hangi filmin beğenildiği konusunda anketler, kamuoyu araştırmaları da düzenleniyor. Bunlardan biri de Uçankuş internet sitesinin anketi. Halen devam etmekte olan ankette, pazartesi 13.30 itibarıyla 10 bin15 kişinin yüzde 52.24'ü "Muro" yanıtını vermiş. İkinci sırada yüzde 33.09'luk oranla A.R.O.G. ve yüzde 13.67 ile Osmanlı Cumhuriyeti yer alıyor.

Sabah / Yüksel Aytuğ